EN EN

Erdemoğlu Holding’den Trabzon’a Spor Lisesi Kompleksi

Erdemoğlu Holding
18 Eki 2024
Erdemoğlu Holding tarafından Trabzon Akçaabat'ta yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksinin açılışı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

İlk olarak 2022'de temeli atılan ve yaklaşık 50 bin metrekarelik alana inşa edilen kompleks, toplamda 16 bin 431 metrekare kapalı alana sahip. Laboratuvar, kütüphane ve sanat atölyelerinin bulunduğu kompleks, gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi, yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla Akçaabat'ta tamamlandı. Kompleks, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Yurdu, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Spor Salonu, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Futbol Sahası, Abdi Serdar Üstünsalih Sebat Gençlik Spor İdari Binası, ve Abdi Serdar Üstünsalih Sebat Gençlik Spor Futbol Sahası'nı içeriyor.

 

İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksinin açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, eski Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Erdemoğlu Holding yönetim kurulu üyeleri, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, Vakıfbank ,Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyasi parti temsilcileri ,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan açılış programında Erdemoğlu Holding ile ilgili tanıtım filmi izletildi, ardından, Akçaabat Belediyesi Folklor Ekibi davetlilere yöresel dans yaptı.

 

TRABZON KTÜ'DE ÜNİVERSİTEYİ OKURKEN, TİCARETE BURADA ATILDIM

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesinde fizik bölümünden mezun olduğunu hatırlatarak, okurken aynı zamanda kilim satarak çalışmaya başladığını, böylece ticarete ilk olarak Trabzon'da adım attık.Trabzon'un tüccarlığı çok farklıdır. Dürüstlük ilkesinden, adalet ilkesinden, herkesi kucaklayan ve hoşgörünün olduğunu çok nadir görülen bir ticari yapısı vardır. Trabzon'da bir kompleks inşa etme fikrini belirten Erdemoğlu, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ile üniversiteden arkadaşız. Kendisiyle görüştükten sonra böyle bir karar aldık. 3 sene önce Üstünsalih ile bir araya geldik. Abdi kardeşimle Trabzon'a gelip görüştükten sonra merkezde bir lise, bir de Akçaabat'ta spor lisesi ihtiyacı olduğunu söyledi. 'Hangisini yaptırmak istersiniz?' dedi. Atladık Abdi Bey kardeşimle birlikte Akçaabat'a geldik. O zamanki sayın valimizle bu mekandaydık. Burası o zaman topraktı. Lisenin yerini gösterdi. 'Liseyi buraya yapacağız' dedi. 'Peki tek lise mi olacak?' dedim. Sayım Valim dedi ki, 'Yurdu olacak, kız erkek yurdu, spor salonu olacak. Bunları devlet olarak biz yapacağız.' Dedi. O sırada bir dakika düşündüm. Sayın Valime şunu söyledim, 'Sayın Valim yurdu da biz yapalım, spor salonunu da biz yapalım. Burayı adam akıllı bir kompleks haline getirelim. Müsaade ediyor musunuz?' dedim. Sayın valim onay verdi. Abdi Bey'le de görüştük ve buranın inşaatına başladık. Akçaabat'ta vatandaşların spora meraklı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle iki tane de futbol sahası yapma kararı aldık. Spor kompleksinde eğitim verecek hocalarımızdan özellikle ricamız şudur.Buradaki, bu sevginin, bu şefkatin olduğu bir yerde hem Türkiye çapında hem dünya çapında sporcular yetiştirmenizi bekliyoruz ve istiyoruz, talep ediyoruz. Bunu yapacağınıza da inanıyoruz. Babamızın bize söylediği çok önemli sözlerden birisi de şuydu, 'Oğlum hiçbir şey ama hiçbir şey sizin değildir. Her şey bu ülkenin, bu devletin, bu milletin.' Ve kendisi de Allah gani gani rahmet eylesin, giderken dört metre bezle gitti. Hiçbir şeyin olmadığının bundan daha güzel ispatı olmaz. Biz de Erdemoğlu ailesi olarak başarılı olduğumuz müddetçe, kazandığımız müddetçe ülkemizle, devletimizle ve milletimizle her zaman paylaştık, bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz", dedi.

HER HİZMETTEN BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUM

Vakıf Bank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Trabzon'un ve Akçaabat'ın bir evladı olarak memleketim için atılan her adımdan, ulaştırılan her bir hizmetten büyük bir heyecan duyuyorum. İbrahim Erdemoğlu'nun, kampüste yer alan Sebat Gençlik tesislerine de benim ismimi vermek istemesi beni bambaşka duygulara taşımıştır. Hizmet etmek için her fırsatı değerlendirmeye çalıştığım memleketimde bu anı yaşamak benim için tarifsiz bir mutluluktur. Sporda başarının ilk adımı modern tesislere sahip olmak ve altyapıya önem vermektir. Bunu başardığımızda Avrupa ve dünyanın zirvesine çıkabiliriz" ifadelerini kullandı.

SPORUN HER YÖNÜYLE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHİR

Açılış töreninde konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Ülkemizin bütün şehirlerinin özellikleri, güzellikleri, değerleri var. Trabzon'umuz da, tebarüz eden yönleri itibariyle, tarih, kültür ve sanat şehri olmakla beraber sporun ve eğitimin de merkezi olan bir şehir. Şehrimizde 2007 yılında Avrupa Yaz Oyunları yapıldı. 2011 yılında olimpiyatlar yapıldı. 2016 yılında darbeye rağmen liselerarası olimpiyatlar yapıldı. Sadece futbolda değil bireysel ve salon sporlarında da öne çıkan bir şehir. Bu hizmeti Trabzon'umuza kazandıranlardan Allah razı olsun" dedi.

FAHRİ HEMŞEHRİMİZ İLAN EDİYORUZ

Başkan Genç, "Trabzon'umuzda, bu eğitim yuvasında yetişen çocuklar, şehri, ülkesi ve insanlık için bir değer ortaya koyacak. O nedenle eğitim ve spora yatırım yapmak çok kıymetli. Bu işe vesile olan şehrimizin evladı Abdi Serdar Üstünsalih Bey'e, vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Çok takdire şayan bir iş yapıldı. Spor şehri olan Akçaabat'ımızda Akçaabat Sebatspor'umuza da eserler kazandırdınız. Hayırsever iş insanı İbrahim Erdemoğlu Bey'i, Büyükşehir Belediyemizin ilk meclis toplantısında meclis kararımızla Trabzon'umuzun fahri hemşehrisi ilan etmek istiyoruz. Bu şehre duyduğu vefaya karşılık vermek istiyoruz."

SPORTİF VE AKADEMİK EĞİTİM BİR ARADA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İbrahim Erdemoğlu Bey'e, ekmeğini yediği, suyunu içtiği şehre sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'de uzun yıllar sportif eğitim ile akademik eğitim birbirinin alternatifi olarak göründü. Çocuklarımıza ya akademik eğitim ya da sportif eğitim almalarını tavsiye ettik. Birbirlerini örtüştüremedik. 20 yıl öncesine kadar spor lisesi adıyla bir kurum yoktu. Spor liseleri kendi içerisinde uzmanlaşamadı. Spor liselerini tematik hale getirmeye başladık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak işimiz akademik eğitim vermek. Sportif eğitimle ilgili teknik altyapı, donanım biz bilmeyiz. Proje okullarıyla beraber voleybol okulu kuralım, müfredatını eğitimci kadrosunu Voleybol Federasyonu yapsın. Akademik eğitimini de biz yapalım. Böyle bir model gerçekleştirdik. Şu anda 22 branşta yapıyoruz. Bu şekilde çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aynı anda sportif ve akademik eğitimlerini verebiliriz. Bu yıl ilk defa Türkiye'de spor ve müzik ile ilgili olarak daha erken yaşlarda eğitim- öğretimlerini başlatacağımız bir adım attık. Spor ortaokulları kurmaya başlıyoruz. Burada da liseyle birlikte spor ortaokulu olacak. Tesisimizin Trabzon ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

BU ESER TRABZON'A ÇOK YAKIŞTI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Trabzon ve Akçaabat çok kıymetli bir eser kazandı. Bu tip eserlerin bizlere çok katkısı var. Trabzon'da 8 yıl çalıştım. Trabzon bir spor şehri. Akçaabat Sebat benim için de çok önemli. Erdemoğlu Ailesi'nin yaptıklarını görünce gururlandık. Türk insanına yaptığı hizmetlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. İbrahim Erdemoğlu'nun Trabzon'a olan vefasını kutluyorum. Bu tesislerde Türk sporunu uluslararası arenada temsil edecek, bayrağımızı dalgalandıracak gençlerimiz yetişecek. Bu eser Trabzon'a çok yakıştı. Trabzon'a hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, kurdele kesimiyle İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksinin açılışı gerçekleştirildi. Programın kapanışında Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı davetlilere gösteri maçı yaptı.Ardından davetliler spor kompleksini gezdi.

KOMPLEKS, 50 BİN METREKARELİK ALANA İNŞA EDİLDİ

İlk olarak 2022'de temeli atılan ve yaklaşık 50 bin metrekarelik alana inşa edilen kompleks, toplamda 16 bin 431 metrekare kapalı alana sahip. Laboratuvar, kütüphane ve sanat atölyelerinin bulunduğu kompleks, gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi, yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla Akçaabat'ta tamamlandı. Kompleks, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Yurdu, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Spor Salonu, İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Futbol Sahası, Abdi Serdar Üstünsalih Sebat Gençlik Spor İdari Binası, ve Abdi Serdar Üstünsalih Sebat Gençlik Spor Futbol Sahası'nı içeriyor.

Haber Kaynağı: Sabah

Haberin Bağlantısı: https://bit.ly/3UggxBT

Yorum yapmak ister misiniz?

Yorumunuz kaydedilmiştir.